top of page

NAZORG TATTOO

Algemene aandachtspunten

Zorg dat je voor de tattoo verzorgt , steeds je handen gewassen hebt met zeep.

Je gebruikt best geen zeep voor je tattoo, indien je dit toch zou doen gebruik dan steriele zeep, maar geen ontsmettingsmiddel zoals isobetadine of sterilon.

Je mag douchen, maar niet weken zoals in bad, sauna, stoombad,sauna,zwemmen,....

De tattoo mag niet in de zon komen, ook na de genezing smeer je hem best in met zonnecrème met een hoge factor, zo blijft hij het langste mooi.

De genezingstijd van een tattoo is ongeveer 10 tot 14 dagen. 

Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Het is normaal dat de tattoo tijdens de genezing kan gaan jeuken en vervellen.

Het is belangrijk hier niet aan te krabben, dit kan de kwaliteit van de tattoo schaden en ontstekingen veroorzaken.

Persoonlijke hygiëne is dus ook aan te raden.

Hou er rekening mee dat de tattoo een open wonde is. Let op met huisdieren (kattenhaar, hondenhaar,...) dit heeft veel bacteriën.

Dit geldt ook voor vuile kledij, zand, vuil,... 

Let er in het algemeen op dat de tattoo niet met vuile oppervlaktes/stoffen in contact komt. 

Indien je toch een kleine infectie zou oplopen, gebruik dan fucidine.

Bij ernstige infecties raadpleeg je best en arts.

Verzorgingsproces

1. Was je handen grondig met zeep.

2. Verwijder de folie, neem nat (lauw water) keukenpapier en dep de wonde schoon. In het begin kan er inkt en lichaamsvocht afkomen. Dit is normaal.

3. Eens de wonde proper is, smeer je de wonde in met flamigel . Dat mag een goede laag zijn . Je laat nu de tattoo met de flamigel erop voor 3h open . Dus geen folie meer. Na 3h smeer je de tattoo nog eens in met een dunner laagje flamigel.Als de flamigel dan in getrokken is mag je er gerust iets over aan doen , je zal zien dat de wonde (tattoo) lichtjes is dicht gegaan zoals een schaafwond. Let wel op met spannende kledij , dit is niet aan te raden op de verse tattoo.

 

4. gebruik de eerste 24h Flamigel en schakel dan over op bepanthol creme . Dit doe je iedere keer in heel dunne laagjes , zodanig dat de tattoo nog genoeg zuurstof krijgt om te genezen, ligt het te dik dan kan de tattoo niet ademen en blijft het langer een open wonde.

5. Indien de huid nadien nog droog is kan het zeker geen kwaad de tattoo af en toe nog in te smeren.

Indien nodig is er de mogelijkheid de tattoo binnen de 2 maand gratis bij te laten werken, dit kan 1 maand na genezing.

zoals een lijntje die minder goed gepakt heeft e.d. het 'herinkleuren' van een tattoo valt niet onder retoucheren. Het is normaal dat de tattoo niet pikzwart blijft.

De nazorg van je tattoo is je eigen verantwoordelijkheid.

bottom of page